over-de-campagne-introbanner-v2

Over de campagne

De Campagne voor Beter Gehoor heeft een duidelijk doel: het gehoor hoger op de gezondheidsagenda krijgen. Op deze manier kunnen meer Belgen genieten van een mooi en actief leven.

 • icoon 1

  Voorlichten

  Zoveel mogelijk mensen goed informeren over gehoorverlies en de gevolgen van onbehandeld gehoorverlies. Wist u bijvoorbeeld dat gehoorverlies vaak heel geleidelijk, bijna onopgemerkt optreedt?

   

  Meer over gehoorverlies

 • icoon 2

  Oproepen

  Alle 55-plussers jaarlijks een hoortest laten doen, dat is ons streven. Want alleen met een tijdige signalering kunnen de - vaak ingrijpende - gevolgen van gehoorverlies worden verminderd.

   

  Meer over de hoortest

 • icoon 3

  Steunen

  Niet iedereen die een hoortoesel nodig heeft, heeft de er de financiële middelen voor. Daarom schenken wij per 400 uitgevoerde hoortesten een gratis hoorapparaat onder het Give Back-programma.

   

  Doe een hoortest

1 op 3 55-plussers heeft gehoorverlies

is horen zo belangrijk?

Een aanstekelijke lach, muziek of zoiets eenvoudigs als een praatje. Het gehoor draagt niet alleen bij aan de verbinding met de mensen om ons heen, het is ook sterk verbonden met de gezondheid van ons brein. Onderzoek toont aan dat er een duidelijke relatie bestaat tussen gehoorverlies en zaken als depressie, mentale vermoeidheid, cognitieve capaciteit en zelfs dementie.

Vroegtijdige signalering van gehoorverlies helpt de vervelende gevolgen te verminderen. Veel mensen ervaren wél de gevolgen van gehoorverlies, maar realiseren zich niet waardoor deze worden veroorzaakt. Voor hen is het belangrijk te weten dat er een oplossing voorhanden is.

Bekijk het onderzoek

cfbh-global-testuwgehoor55-benl-rgb-pantone320c

steeds meer 55-plussers jaarlijks hun gehoor testen

De ogen, de bloeddruk of de cholesterol; vanaf een bepaalde leeftijd laten we een aantal zaken regelmatig checken. Vreemd genoeg zit het gehoor hier meestal niet bij. Bent u 55 jaar of ouder? Dan is de kans erg groot dat het gehoor stilletjes aan minder wordt. En een onopgemerkt gehoorverlies kan het leven ingrijpend veranderen.

Gelukkig groeit het aantal mensen dat het gehoor op waarde weet te schatten! Zij voegen de hoortest toe aan hun jaarlijkse gezondheidscheck. Op deze manier weten ze zeker dat gehoorverlies tijdig wordt opgemerkt, waardoor ze veel van de negatieve gevolgen verminderen of zelfs voorkomen.

teller-400-hoortesten-give-back

het Give Back-programma

Niet iedereen die een hoorapparaat nodig heeft, heeft de financiële middelen om er één aan te kopen. Onder het Give Back-programma engageert de Campagne voor Beter Gehoor zich om per 400 hoortesten die worden uitgevoerd, iemand een hoortoestel te schenken. Deze test is volledig gratis en vrijblijvend, en zou moeten deel uitmaken van uw jaarlijkse gezondheidscontrole. Door uw gehoor regelmatig te laten testen, voorkomt u niet alleen de gevolgen van een onbehandeld gehoorverlies, maar helpt u ook een ander. En hoe meer hoortesten, hoe meer hoorapparaten wij kunnen schenken aan zij die het nodig hebben. 

Draagt u ook uw steentje bij?

Hoe kan ik aansluiten bij de campagne?

Vraag een afspraak aan bij één van de deelnemende audiologen of bezoek onze "Go Bananas" campagnebus die door België reist.
Opgelet! Omwille van COVID-19, kunt u de hoorbus enkel op afspraak bezoeken.

bekijk de locaties